Till minne: Kenneth Bergman

Familj
PUBLICERAD:

Vår svåger Kenneth Bergman, Lidköping, har som tidigare meddelats avlidit endast några dagar efter sin 70-årsdag. En dag som han fick fira tillsammans med sina närmaste vänner i hemmet i Lidköping. Han sörjes närmast av sin hustru Lena, barnen Anna och Johan med familjer, sin far Karl-Erik samt systern Kristina med familj.

Från mitten av 1960-talet började vi stråla samman i Järpås, med ett gemensamt intresse; vi hade upptäckt systrarna Nyström på Gränsgatan. Kenneth i hornbågade glasögon, lodenrock och i sin röda Porsche 356, charmade sin Lena och de blev ett par för livet, så nära varandra att vi redan då kunde se deras framtid tillsammans .

Efter studentexamen på Restenäs, militärtjänstutbildning till reservofficer vid T2, började Kenneth studera på socialhögskolan i Göteborg. Efter examen på förvaltningslinjen blev det näringslivet som lockade. En kortare konsultkarriär följdes av vd-jobb på Götenehus, Icenta, för att slutligen komma hem när Ernst Björstig behövde en vd för att själv kunna ta ett steg tillbaka. Ernsts entreprenörskap och Kenneths lugna och kloka ledarskap visade sig vara en mycket framgångsrik kombination.

Kenneths varma personlighet, djupa kunskap och erfarenhet gjorde att han anlitades för olika styrelsejobb, både nationellt, bl.a. var han mångårig ordförande i Scania/Volkswagens Återförsäljarförening, regionalt, samt lokala uppdrag i Lidköping, hemstaden som han förblev trogen hela sitt liv.

Kenneth var den lugne och eftertänksamme som balanserade oss andra svågrar, men alla hölls vi i strama tyglar av systrarna Nyström. Att vi fyra svågrar trivdes så väl tillsammans och kunde umgås som bröder var unikt och gör saknaden ännu större. Lidköping blev en gemensam nämnare, där kunde vi träffas och samlas kring illustra måltider, spela ”Taggen”, eller umgås på golfbanan. Att se Kenneth sitta och mysa när Lena berättade för oss andra om olika saker som ”bara hände henne”, var oerhört kärleksfullt.

”Kusten” betydde mycket för Kenneth, som redan tidigt som barn tillbringat somrarna på Gullbringa med mamma Berit, pappa Karl-Erik och systern Nina. När sedan Lena och Kenneth fick sitt Fjällbacka kom det att utgöra en viktig punkt i Kenneths liv, närheten till havet som han älskade.

I december hade vi alla nöjet att träffas för en middag hemma hos Kenneth och Lena, en middag som skulle visa sig vara den sista tillsammans och som vi alla minns med glädje.

Den store starke och trygge Kenneth finns inte längre bland oss, det känns overkligt och vi saknar honom så!

Christina & Zeth Nyström, Trosa

Ulla & Kenneth Adenskog, Värmdö

Barbro & Pähr Nyström, Lidköping

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.