Hoppa till huvudinnehållet

Köade till luftgevären

Publicerad:
Klasskamraterna Viktor Eriksson och Alvin Westman tog gevären och siktade in sig på måltavlorna.
Klasskamraterna Viktor Eriksson och Alvin Westman tog gevären och siktade in sig på måltavlorna. Foto: Jesper Sydhagen

Mölltorp-Karlsborgs ungdomsskytteförening bjöd in sportlovslediga barn och ungdomar till sin lokal där de kunde prova luftgevärsskytte.

Skytte visade sig tilltala kommunens unga. Många som ville sätta sig bakom luftgevären och skjuta några serier på torsdag eftermiddag. Sex kunde skjuta åt gången så det blev köbildning i den lilla lokalen på bibliotekshuset ovanvåning.

Gevären är i olika storlekar så även mindre barn kan utan större svårigheter skjuta. Med rätt teknik, koncentration och träning kunde nybörjarna förbättra sina resultat. Framstegen blev tydliga av hålen på de måltavlor som skyttarna fick med sig hem.

Efteråt var det ordinarie träningspass för ungdomarna i Mölltorp-Karlsborgs USKF. Fem är de som skjuter för föreningen i Skaraborgsserien. Med tanke på hur välbesökt prova på-dagen var så är nya värvningar inte omöjligt. Många verkade sugna på att återkomma till gevären när de lämnade.

Artikeltaggar

MölltorpNyheterSkytte

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.