Fullsatt på premiären av Pippi

Publicerad:
Publiken bjuds på många glada skratt, sång, dans och musik i Skövde musikteaters uppsättning av Pippi Långstrump på de sju haven. Närmast i bild Tommy (Ludvig Thorsell), Pippi (Elin Ytterberg) och Annika (Alexandra Dahlqvist). Foto: Anna Warner

Det var fullsatt på premiären av Pippi Långstrump på de sju haven på Skövde stadsteater. Publiken både skrattade gott och applåderade livligt.

Skövde musikteater sätter upp Pippi Långstrump på de sju haven och under lördagseftermiddagen var det dags för premiär på stadsteatern i Skövde kulturhus. Det var fullsatt i salongen och som SLA berättade tidigare i veckan är intresset stort för uppsättningen. Mer än 3000 biljetter av 4000 är sålda till de åtta föreställningar som ges.

Det var en blandad publik som kom på premiären och givetvis många barn som tjöt av skratt, bland annat när poliserna Kling och Klang jagade Pippi för att ta henne till barnhemmet. Skådespelarna tog också in publiken i föreställningen, vilket de yngre inte var sena att haka på.

Poliserna Kling och Klang (Anders Larsson och Ahta Yaw).
Poliserna Kling och Klang (Anders Larsson och Ahta Yaw). Foto: Anna Warner

– Vart tog hon vägen? frågade en av poliserna.

– Däruppe! Hon är där uppe! skrek barnen, pekade på balkongen på Villa Villekulla och skrattade ännu mer.

Det är en stor ensemble, 47 personer, som medverkar på scenen.
Det är en stor ensemble, 47 personer, som medverkar på scenen. Foto: Anna Warner

Pippi klarar sig som kanske bekant på egen hand. Det gör däremot inte hennes pappa Efraim Långstrump som är kung på en söderhavsö. För det kommer en flaskpost om att han är tillfångatagen och då ger sig Pippi, Tommy och Annika ut på de sju haven för att rädda honom. Publiken får följa med på den spännande resan. Föreställningen är regisserad av Niclas Johansson som även är producent och spelar Efraim Långstrump.

Artikeltaggar

Skövde kulturhusTeater

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare