Pengar viktigare än människoliv

Insändare
PUBLICERAD:

När det gäller psykiatrin säger politiker gång på gång ”vi vill och med våra satsningar blir vården mycket bättre”. Oavsett politisk färg på styret verkar det som att det är viktigare att räkna pengar istället för att rädda människoliv.

När försäkringskassan får direktiv som gör att sjuka förlorar assistans och föräldrar blir utan sjukersättning när de är tvungna att vara hemma med sina sjuka barn, tycks inte bekomma makten. Vad är människoliv värt när kronor och ören rullar i ögonhålorna? Inte mycket.

Rädda människoliv har visat sig vara mycket mindre värt än att till exempel laga en maskin. Man kan bli mångmiljonär genom att uppfinna en pryl till en maskin. Andra som vårdat sjuka människor tills det är dags för pension kan inte leva på sin pension. Diskrimineringen fortsätter.

Skenet bedrar

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.