Hoppa till huvudinnehållet

Skövdebostäder vill bygga nytt i Ryd

Publicerad:
Det blåmarkerade fältet inom den röda markeringen är avsedd för bostadsbyggnation. Till vänster om platsen, där en hundrastgård i dag finns, planerar regionen att Hälsans hus.
Det blåmarkerade fältet inom den röda markeringen är avsedd för bostadsbyggnation. Till vänster om platsen, där en hundrastgård i dag finns, planerar regionen att Hälsans hus. Foto: Skövde kommun

AB Skövdebostäder får markreservationsavtal med Skövde kommun om del av fastigheten Ryd 15:1 för nybyggnation av hyresbostäder. Det har kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat.

Det kommunala bostadsbolaget kom i höstas in med en begäran om markresarvation för fem olika platser i Skövde, där man planerar att uppföra nya bostäder.

Sedan tidigare har man fått positivt besked för tre av dessa, kvarteret Vadden, Trädgårdsstaden etapp3 samt Tallstigen i Stöpen, och nu ger kommunstyrelsens arbetsutskott, ksau, även klartecken för markreservationsavtal i Södra Ryd mellan Spånvägen och Timmervägen.

Åter aktuellt med bussgata i Ryd

Skövde kommun har sedan tidigare inlett arbetet med en detaljplan för området utmed Västra skogsrovägen där Västra Götalandsregionen också är tänkt som exploatör i området av Hälsans hus som ska inrymma såväl vårdcentral som folktandvårdsklinik.

Av avtalet framgår att Skövdebostäder ska ta fram underlag för uppförande av två flerbostadshus med plats för cirka 60 hyresrätter. Reservationen sträcker sig fram till 19 maj då bolaget ska ha redovisat en mer ingående beskrivning av projektet.

– Det är väldigt glädjande att det planeras nya bostäder i Ryd och det är en del i vår satsning på Ryd som stadsdel där det nu händer många spännande saker, säger Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Skövdebostäder har även begärt markreservation för del av kvarteret Motorn vid Badhusgatan där det gamla ställverket i dag är placerat. Ställverket ska flyttas men då Vattenfall ännu äger marken har kommunen inte gått vidare med bostadsbolagets ansökan.

Artikeltaggar

AB SkövdebostäderDotorpKatarina JonssonPolitikRydSkövde kommunSödra RydStöpenVästra GötalandsregionenVattenfall

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.