SM i utomhusmatlagning får sex deltävlingar

Mat & dryck
PUBLICERAD:
Prisutdelning vid SM i utomhusmatlagning 2018
Foto: Jesper Sydhagen
SM i utomhusmatlagning får spridning över landet och inför finalen i Skövde i september kommer sex deltävlingar anordnas i landet.

Den 15 september är det det dags att kora vinnarlaget i SM i utomhusmatlagning. Finalen som går av stapeln på Billingen är den fjärde i ordningen och nu slåss fler kockar om samma soppa för att knipa förstapriset.

Nytt för 2019 tävling är arrangemanget av olika deltävlingar runt om i landet. Den första deltävlingen hålls i maj i Östersund och sedan rullar mattävlingen vidare till Örnsköldsvik, Kinnekulle, Falkenberg, Dalsland och Växjö.

SM i utomhusmatlagning vill lyfta utomhusmatlagningen samt lokala råvaru- och livsmedelsproducenter. Lagen består av två till tre deltagare som har två och en halv timma på sig att tillaga en trerätters meny över öppen eld. De tävlande komponerar sin meny och får välja fritt utifrån en förutbestämd råvarukorg med lokalt innehåll.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.