Skövdeklubb fick pris på standupgalan

Scen
PUBLICERAD:
Hampus Algotsson driver Ståuppklubben i Göteborg med Marcus Bengtsson.
Foto: Privat
Ståuppklubben belönades med Juryns hederspris på Svenska standupgalan som hölls på Scalateatern i Stockholm i torsdags kväll.
Ståuppklubben drivs av Marcus Bengtsson och Hampus Algotsson och har verksamhet i framförallt Göteborg och Skövde.

– Det är en jättestor ära. Både komiker och publik verkar uppskatta det vi gör och det glädjer oss såklart. Det är många års arbete som lett fram till att klubben blivit så bra som den faktiskt är, säger Marcus Bengtsson i ett pressmeddelande.

Juryns hederspris delas varje år ut till en person eller organisation som haft betydande inverkan på den svenska standup-scenen. Några som fått priset tidigare år är bland annat Babben Larsson, Adde Malmberg och Norra Brunn.

– Vi är jätteglada. Inte nog med att vi fick det här fina priset så belönades dessutom Quick - en humorshow, som jag har äran att arbeta som producent för, säger Hampus Algotsson i samma pressmeddelande.

Svenska Standupgalan arrangeras sedan 2014 av humorklubben Oslipat.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.