Spinning till förmån för Barncancerfonden

Motion och hälsa
PUBLICERAD:
Den 30 mars är dags för Spin of Hope igen hos Friskis & Svettis.
Foto: Erica Augustsson/arkiv
Friskis & Svettis i Skövde är med i Spin of Hope för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Det riksomfattande eventet Spin of Hope äger rum den 30 mars. I Skövde finns 56 spinningcyklar som ska hållas i gång under 12 timmar.

Under måndagen fanns 12 cyklar kvar att teckna sig på, det kan vara vänner, kollegor, grannar eller andra konstellationer som går samman och cyklar. Alla pengar går till Barncancerfonden och målet för Skövde är i år satt till 65 000 kronor, vilket enligt bokningssidan redan hade passerats under måndagen.

– Spin of Hope är Barncancerfondens största event och genomförs i år för tionde gången, och går mot nya rekord. Förra året blev ett rekordår med runt 27 000 deltagare. Nu under jubileumsåret är trycket ännu större; runt 30 000 personer väntas delta och insamlingsmålet ligger på 6 miljoner kronor.

Pengarna som samlas in går till Barncancerfondens sex lokala föreningar och därmed till stödverksamhet för barn som har drabbats av cancer och deras familjer, står det i ett pressmeddelande.

Förutom att cykla går det under dagen att ta del av en massa aktiviteter och utställare.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.