• idag
  28 sep
  13°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Firar minnet av Woodstock med konsert

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Woodstockfestivalen får egen hyllningsturné
Foto: AP
För att fira att det är 50 år sedan Woodstock-festivalen ägde rum så har åtta artister nu gått samman och ger sig ut på en hyllningsturné. Den 15 november kommer man till Arena Skövde för en helkväll i nostalgins tecken.

Trots att Woodstockfestivalen endast arrangerades vid ett enda tillfälle har den kommit att bli en symbol för hela hippieeran. Den tre dagar långa festivalen i mitten av augusti 1969 lockade runt en halv miljon människor som ville lyssna på artister som Joan Baez, Janis Jopin och Jimi Hendrix.

När det i samband med 50-årsjubileet hålls en svensk hyllningskonsert är det artisterna Mikael Rickfors, Dan Hylander, Py Bäckman, Lagaylia Frazier, Mats Ronander, Clas Yngström, Conny Bloom och Janne Åström som står på scen. Artisterna har alla sin egen relation till Woodstock och utifrån det har de fått välja sina favoritlåtar från festivalen. Förutom musik kommer kvällen även bjuda på en hel del anekdoter och kuriosa.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.