Särkijärvi ser enorm utvecklingspotential för UF

Näringsliv
PUBLICERAD:

Intresset för Ung Företagsamhet ökar stadigt i Skaraborg och i området finns, enligt en undersökning, Sveriges nöjdaste UF-elever. Drygt en fjärdedel av gymnasieungdomarna är med och regionchefen Marcus Särkijärvi ser en stor utvecklingspotential.

– Det är otroligt viktigt att träna sig i entreprenöriellt lärande, det handlar inte om att starta företag utan om att fungera i arbetslivet. Det är superviktigt i framtiden, för den typ av jobb där man blir tillsagd vad man ska göra minskar, säger han till SLA.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.