Osäker konjunktur för näringslivet

Näringsliv
PUBLICERAD:
En liten konjunkturökning väntas på lång sikt för näringslivet i Skaraborg men på längre sikt väntas den minska. Det uppger Västsvenska Handelskammaren.

Enligt Västsvenska Handelskammarens indikationer så pekar konjunkturen åt olika håll, men visar sammantaget på en konjunkturökning jämfört med både föregående månad och för 12 månader sedan. Att indikatorerna rör sig åt olika håll gör det svårare att avgöra exakt vart konjunkturen är på väg.

– Vi ser mycket positivt på att exporten från Skandinaviens viktigaste hamn återhämtat sig, men det finns fortfarande mycket att göra. Hamnarbetarförbundet sa nyligen blankt nej till det senaste budet om kollektivavtal från Sveriges hamnar och har varslat om full strejk i hela landet 6:e mars. Situationen är oerhört allvarlig, säger Johan Trouvé i ett pressmeddelande.

Andra delar som ser mindre positiva ut i den västsvenska ekonomin är bland annat att ett antal varsel har gått upp samtidigt som nybilsförsäljningen har gått ner.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.