Katarina Jonsson gäst hos SPF Skövde

Läsarnas
PUBLICERAD:
En glad Katarina Jonsson som gäst hos SPF Seniorerna Skövde i ett fullsatt Kyrkans Hus.

Vilka tankar finns i huvudet på Skövde kommunstyrelses ordförande? Katarina Jonsson var gäst hos SPF Seniorerna Skövde på deras medlemsmöte i Kyrkans hus. Hon berättade om de visioner kommunen har och hur man tänker genomföra dessa.

Katarina hamnade i politiken när hon vägrade att bli sjukpensionär vid 32 års ålder. Hon ville mer och eftersom hon tyckte att flera politiska beslut var korkade, valde hon att bli politiker. Det blev hon och är nu kommunstyrelsens ordförande och den som tillsammans med de andra två kommunalråden ska jobba för Skövdes bästa.

Skövde är regioncentrum i Skaraborg och det innebär att Skövde har ett uppdrag att leva upp till. Skövde konkurrerar med andra regioncentra, bl.a. Helsingborg och Karlstad. Det man konkurrerar om är att få människor, arbetskraft, företag och organisationer att slå sig ner i kommunen. Detta är viktigt för det fyller även på kommunens plånbok.

För att få fler att bosätta sig och betala skatt i kommunen krävs att Skövde är attraktivt för unga människor i karriären och att det finns arbetstillfällen, bostäder och ett attraktivt kultur- och fritidsutbud. Science Park Skövde, Högskolan, ASSAR (Volvoföretagen) och besöksnäringen är viktiga hörnpelare i kommunens strategi. Det kommer också att kräva ökade investeringar. Katarina Jonsson talade om förändringen av stadsdelen Mariesjö, området från Högskolan till Stallsiken. Det ska bli en modern stadsdel med arbetsplatser och bostäder – ett Silicon Valley light. Detta är Skövdes största omställning och ska vara klart 2040.

SPF Seniorerna Skövdes medlemmar var också alerta med många frågor och synpunkter, bl.a. om ekonomin, N. Ryds industriområde, Hitta ut – kartan, stadsbusstrafiken och busskort från 70, utbyggnaden på Billingen, Västra stambanan, m.m.

Föreningens vice ordförande, Stickan Carlsson, tackade Katarina Jonsson med en lokalt producerad Limerickbok och honung.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.