Tibro Rödakorskrets har hållit årsstämma

Läsarnas
PUBLICERAD:
Delar av Röda Korsets styrelse i samband med försäljning av fastlagsris.

Röda Korset i Tibro bildades på 1930-talet och har nu cirka 100 medlemmar. Mötesplats Kupan, Torggatan 9, är navet i verksamheten och är öppen för alla.

Av verksamhetsberättelsen framgår bland annat följande: Tibro Rödakorskrets har under 2018 lämnat bidrag med 79 256 kronor, medel som gått till Röda Korsets katastrofhjälp och Världens Barn. RK har även bidragit till reflexvästar m.m. till skolbarn i Tibro. Väntjänsten håller telefonkontakt med äldre och handikappade och följer med på läkarbesök. Arbetsgruppen träffas en gång per vecka, på Kupan, för tillverkning av bl.a. fastlagsris och vinster till lotterier och julmarknaden. Röda Korsets traditionella julmarknad, hålls 1:a advent. På Kupan bedrivs även secondhandförsäljning. Internationell mötesplats för asylsökande har verksamhet en eftermiddag i veckan året runt. Här är asylsökande välkomna att lära känna svenska språket, fika och träffa andra asylsökande och svenskar.

Styrelsen för 2019 består av MariAnne Rydbom, Kerstin Widsing, Ulla Moberg Hovmark, Barbro Johansson, Gun Lindell och Ingrid Liebschner.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.