Ny hamburgerkedja öppnar på Elins Esplanad

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Hösten 2020 ska Bastard Burgers öppna i köpcentrumet Elins Esplanad.
En expansiv hamburgerkedja väljer att satsa i Skövde. “Hösten 2020 öppnar vi en Bastard Burgers i Elins Esplanad” meddelar företaget på sociala medier.

Elins Esplanad växer, nästa etapp av utbyggnaden ska snart inledas och det finns ett stort intresse från olika verksamheter att etablera sig i köpcentrumet på Norrmalm. Vilka det handlar om har fastighetsägarna och centrumledningen inte velat gå ut med - än.

Men nu går en av de nya hyresgästerna själv ut med nyheten om att de ska öppna i Elins Esplanad. Det handlar om hamburgerkedjan Bastard Burgers.

De ska flytta in i en 220 kvadratmeter stor lokal, där till kommer 100 kvadratmeter uteservering.

Hösten 2016 öppnade de sin första restaurang i Luleå och idag finns restauranger på ytterligare 14 orter. Planen är enligt uppgifter på hemsidan att man ska öppna tio restauranger till. Men planerna stannar inte där: “Vi sneglar även mot våra grannländer och ser fram emot den första Bastard Burgers restaurangen utanför Sverige inom ett par år”, sägs på hemsidan.

SLA har sökt kedjans vd Simon Wanler för en kommentar, dock utan framgång.

Den nya delen av Elins Esplanad ska stå klar hösten 2020. I den nya del som invigdes i höstas flyttade sex nya verksamheter in. I etapp två handlar det om mellan 14 och 18 nya butiker.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.