Robin Hood-musikal till Skövde

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Martin Almgren spelar Broder Tuck i Robin Hood - The musical.
Foto: Christine Olsson/TT
Musikalen Robin Hood kommer till Arena Skövde nästa år. Tre medverkande namn är släppta, däribland Idol-vinnaren Martin Almgren som spelar Broder Tuck.

Efter Trollkarlen från Oz, Snövit, Aladdin och Djungelboken tar sig familjemusikalproducenterna Dröse & Norberg an en annan klassiker: Robin Hood. Den har premiär den 27 oktober på Stockholm Waterfront men ska även på turné, där ett stopp är Arena Skövde den 2 februari 2020.

– Det skall bli fantastiskt roligt att få arbeta med en legend som Robin. Publiken kommer att känna igen många av karaktärerna men som alltid kommer det till några nya personligheter och oväntade tolkningar av den kända berättelsen. Jag vill förmedla en mix av smittande humor, fängslande dramatik och medryckande rytmer, säger regissör Robert Dröse i ett pressmeddelande.

Namnen på tre medverkande artister är släppta. Det är Idol-vinnaren Martin Almgren, Joakim Nätterqvist, känd från bland annat Arn, och musikalartisten Patrik Martinsson, som bland annat varit med i Jesus Christ Superstar.

Biljetterna släpps den 14 mars.