Stick-café på Skövde stadsbibliotek

Läsarnas
PUBLICERAD:
Foto: Eva Kihlström Stadsbiblioteket

Återigen har Mångsidiga Måndagar uppstått i skepnad av stick-café på Skövde Stadsbibliotek. Ett drygt trettiotal handarbetande personer mötte upp - det går bra att ägna sig åt annat än just stickning också vid dessa tillfällen!

Denna gång var temat "knytföreläsning" med flera kortare presentationer av olika talare. Ingen av de medverkande arbetar som professionella mönsterkonstruktörer eller författare i ämnet, men har ett stort engagemang i hantverket och flera goda tips att dela med sig av. Lena, Elisabeth, Lotta, Malin och Ulrica berättade personligt och inspirerande om olika handarbetsprojekt, det som varit roligt och lärorikt men också om bakslag på vägen. Det var stor igenkänningsfaktor, särskilt på det sistnämnda!

Biblioteket kommer att fortsätta ordna stick-caféer med föreläsningar av mer namnkunniga personer inom denna sfär, men intresse finns för att även denna form av föreläsning skall ordnas igen. Det är viktigt att inte glömma den stora praktiska kunskap och den kulturella skatt som finns att dela med sig till varandra.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.