Vasaorden hade logemöte

Läsarnas
PUBLICERAD:

Lördagen den 9 mars hade trettio medlemmar i Vasaorden och gäster samlats i Odd Fellowhuset för möte med logen Skövde. Under logemötet, som i övrigt genomfördes ritualenligt, uppvaktades två medlemmar för 25-årigt medlemskap. Kvällens övriga program stod bröderna i logen för. Inledningsvis en välkomstdrink i klubblokalerna på första våning. Därefter till bords serverades till förrätt en Créme Ninon och till huvudrätt varmrökt lax med hjortronsås, potatis och grönsallad med avokado. Båda rätterna mycket välsmakande och tillagade av klubbkommittén i Odd Fellow.

När borden hade dukats av hälsades föreläsare Kurt Bäckström välkommen. Lärare i tyska, svenska och historia på högstadium och högskola. Han berättade bl.a. om sin uppväxt i Umeå, sina studier i Uppsala och som lärare i Skövde. Men också om sin under många år projektanställning vid Österrikes utbildnings- och kulturministerium i Wien. Han presenterade också sin bok ”Från Holmön till Wien” i vilken man kunde ta del av det han berättade och mycket mer. En personligt inspirerande föreläsning. Efter denna serverades kaffe med en hembakad kaka till. Kvällen avslutades med lottdragning.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.