Polispådrag efter överfallslarm i centrum

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Det var stort polispådrag i centrala Skövde på torsdagseftermiddagen. Situationen var dock inte så allvarlig som man först befarade.
Foto: Roland Svensson
En person ryckte i dörren på en värdetransport i centrala Skövde, då tryckte personalen på överfallslarmet och snart var ett stort antal poliser på plats.

Det var många som befann sig i centrum strax efter klockan tre på torsdagseftermiddagen som undrade vad som pågick.

Plötsligt kom minst fem polisbilar med blåljus och sirener i full fart. De stannande till slut på S:t Sigfridsgatan, i höjd med Bogrens.

Snart lugnade sig dock situationen och polisen Nils Björnell kunde också förklara för SLA vad som pågick.

– Det är ett par personer som varit i närheten av en värdetransport vid torget, en av dem ska ha ryckt i dörren. Personalen tryckte då på överfallslarmet, ett ärende som vi tar på stort allvar, säger Nils Björnell.

Personerna, som är kända av polisen sedan tidigare, var troligen alkoholpåverkade och polisen misstänker heller inte i nuläget att rycket i dörren på värdetransporten var mer än en “dum grej”.

– Vi har avlägsnat personerna från platsen och enligt jourförundersökningsledaren går det inte att styrka något brott i nuläget.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.