Skövde EFS missionsförenings årsmöte

Läsarnas
PUBLICERAD:

Efter ännu ett års givande verksamhet i Norrmalms kyrka har Skövde EFS missionsförening hållit årsmöte. Följande händelser kunde noteras: Söndagens gudstjänster med varierat innehåll hade haft genomsnittligt 34 deltagare per tillfälle. Gudstjänsterna har berikats med sång och musik av Norrmalmskyrkans kör med Agneta Gren som inspirerande ledare. Uppskattade har också Markuskörens återkommande medverkan i gudstjänster liksom alla särskilt inbjudna solister, som med sång och musik bidragit till ett rikt musikliv i församlingen.

Årets stora händelse var jubileumsgudstjänsten den 9 september efter 50 år sedan kyrkan uppfördes på Norrmalm. Gästpredikant var Olivér Joob och i det efterföljande samkvämet medverkade bl.a. kyrkoherde Martin Eriksson och distriktsföreståndare Mikael Landgren med lyckönskningar. Både gamla och nya medlemmar hade sökt sig till kyrkan den dagen.

Verksamhetsberättelsen för 2018 gav exempel på stort engagemang och ansvarstagande hos anställda och frivilligarbetande i olika grupper. Av dessa kan nämnas Träffpunkt Norrmalm med många trogna besökande, syföreningens 20-talet damer med träffar var fjortonde dag och en bibelsamtalsgrupp har haft återkommande samlingar liksom en tjejgrupp främst inriktad på samvaro.

God uppslutning och givmildhet hos kyrkobesökande har visat sig i ökade insamlingsresultat för kollekter, totalt 84 650 kronor mot 79 694 föregående år. Det gångna året i Norrmalms kyrka ger anledning till glädje och tacksamhet men en viss oro inför framtiden finns.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.