• idag
  28 maj
  13°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Födelsedag 17 mars

Födelsedagar
PUBLICERAD:
Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Urban Prybil

80 år fyller den 17 mars Urban Prybil, Hjo. Han är född i Sundsvall. Efter realexamen utbildade Urban sig till guldsmed på en konstfackskola i Tyskland. Han har även en sjuksköterskeexamen. Under sin yrkesverksamma tid var Urban guldsmed med eget företag. Han har också arbetat som sjuksköterska på akutmottagning.

Urban Prybil var även ballongpilot under några år. Sin utbildning fick han bland annat av en känd utbildare i varmluftsballong i Skövde. Numera sjunger Urban i en kyrkokör och reser gärna till varmare länder tillsammans med sin hustru.

Födelsedagen firar han med öppet hus i hemmet tillsammans med familj och vänner. Då gör han även en insamling av penninggåvor till doktor Denis Mukweges team som hjälper våldsdrabbade kvinnor i DR Kongo.

Joakim Dahl

50 år fyller den 17 mars Joakim Dahl, Skövde. Efter utbildning på fordonsprogrammet på Kavelbrogymnasiet, startade Joakim sin yrkesbana som billackerare och plåtslagare. Efter några år började han jobba i sin fars åkeri, Bernt Dahls Åkeri AB, som lastbilschaufför och transportledare. Numera driver Joakim i egen regi familjeföretagen JVD Åkeri och JVD Partner AB.

Joakim lever för sina barn och sin familj. Han har ett brinnande intresse för ekonomi och företagsamhet och är oerhört drivande, gillar att tänka nytt och komma med nya idéer och visioner.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.