• idag
  30 maj
  18°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  21°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Födelsedag 20 mars

Födelsedagar
PUBLICERAD:

Sten Broddefalk

80 år fyller den 20 mars Sten Broddefalk, Töreboda. Han är född i Stockholm. Sten har studerat på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm där han tog civilingenjörsexamen med inriktning kemi, år 1964. Under sina yrkesverksamma år arbetade han på Nordiska Filt i Halmstad, Siporex i Södertälje och Slipnaxos i Västervik.

Inom föreningslivet är Sten sekreterare i Hova schackklubb. Tidigare har han varit ordförande i Västerviks schackklubb och i Smålands schackförbund samt suttit i valberedningen i Sveriges schackförbund.

Stens största intressen förutom schack, är arkeologi, som han har akademiska betyg i, samt historia.

Desirée Grönvall Esplund

60 år fyller den 20 mars Desirée Grönvall Esplund, Mölltorp. Hon är född i Stockholm. Desirée har utbildat sig till doctor of ministry in preaching på Lutheran School Of Theology i Chicago. Hon har en teologie kandidatexamen från Uppsala Universitet samt har gått själavårdsutbildningar med mera. Hon är även utbildad retreatledare på Berget i Rättvik. Numera tjänstgör Desirée som präst i Svenska kyrkan. Hon är även styrelseledamot i KD Karlsborg, kaplan i Götiska förbundet, Victorialogen och retreatledare.

Desirées främsta intressen är skapande, kreativa verksamheter såsom keramik, raku, att måla och skriva dikter samt meditation. Hon ägnar också mycket tid åt sin hund Maverick.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.