• idag
  9 apr
  11°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 apr
  11°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 apr
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Temadag om hälsa på Knistad herrgård

Träna & må bra
PUBLICERAD:
Professor Ingibjörg Jonsdottir håller föredrag .
Foto: Turid Oom
Hälsan står på menyn när Knistad herrgård samt nätverket LIV och Medborgarskolan arrangerar temadagen Hälsoboost.

På lördag kan de som är intresserade av hälsofrågor se fram emot en fullmatad dag i hälsans tecken. Bland annat kommer näringsfysiologen Daniel Ek att föreläsa under rubriken Hälsa i kropp och knopp. Då talar han om hur man kan få större makt över sin hälsa.

Professor Ingibjörg Jonsdottir, vid Institutet för stressmedicin i Göteborg, kommer att prata om vad som orsakar stressrelaterad ohälsa. Samt om hur man förbygger och behandlar den typen av problem. Hon utgår från forskningsbaserad kunskap om hur hjärnan påverkas av allt som händer runt omkring oss.

Under dagen arrangeras även åtta workshops med praktiska hälsotips. Lokala aktörer medverkar när olika teman behandlas. Några av programmen handlar bland annat om hälsotester, beteendeanalyser, andning, hjärnvila och kraftfulla mål.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.