Polisen betalar skadestånd för förstörd dörr

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Foto: Johan Nilsson/TT
En Skövdebo får nu ersättning för en förstörd ytterdörr av Polismyndigheten.

Skövdebon får 1 878 kronor som ersättning för skadorna som uppstod på en ytterdörr när polisen bröt sig in i en lägenhet som tillhörde en annan person.

Skövdeborna hade under kvällen fått lämna kvar sin hund i en bekants lägenhet när de gemensamt skulle besöka ett kalas. Hundägaren var tillbaka i lägenheten under kvällen för att rasta hunden och sedan åka tillbaka till kalaset.

När hunden sedan skällde sent under kvällen tillkallade en granne polis med misstanken om att lägenhetsinnehavaren råkat ur för något.

Polisen som bröt upp dörren handlade enligt polislagen som säger att polisen får ta sig in i ett hus eller lägenhet om man befarar att någon inte själv kan kalla på hjälp, är sjuk eller i fara.

Fastighetsbolaget som äger huset reparerade skadorna på dörren och fakturerade sedan hundägaren som betalat till dem. Nu får Skövdebon tillbaka de pengar som lagts ut.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.