Snart ställer vi om klockan för sista gången

Politik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Parlamentet i Strasbourg röstade på tisdagen om förslaget att sluta ställa om tiden två gånger per år.
På våren eller hösten 2021 ställer vi om klockan för sista gången.
Frågan är dock om vi ska ha vinter- eller sommartid?

De 28 EU-länderna får själva bestämma vilken tid de vill gå efter.

De som väljer sommartid ställer om klockan sista gången i mars 2021 och de länder som vintertid gör sista omställningen i oktober samma år. Länderna måste bestämma sig sex månader innan sista omställningen.

EU-kommissionen föreslog i september förra året om ett avskaffande av tidsomställningarna efter påtryckningar från Finland. EU-parlamentet stödde förslaget efter att ha fått ett starkt stöd från allmänheten i form av bland annat en nätenkät.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.