Hoppa till huvudinnehållet

Rapp fastigheter satsar på offentlig konst

Publicerad:
“Trefot-pelarna” ska utsmyckas med konst.
“Trefot-pelarna” ska utsmyckas med konst. Foto: Privat

Skövdes stadsrum ska nu få mer färg. Genom att låta konstnären Natalia Johansson utsmycka de så kallade trefot-pelarna med konst, hoppas Rapp fastigheter kunna försköna stadkärnan ytterligare.

Filip Rapp arbetar till vardags som kommunikatör och profilansvarig hos Rapp fastigheter och nyligen utsågs han även till Årets kulturentreprenör 2019. Utöver detta så arbetar han även aktivt för att utveckla stadens fysiska miljö i projektet för att Skövde ska utses till Årets stadskärna 2020.

– Det förpliktigar att ha fått utmärkelsen Årets Kulturentreprenör. Då kan man inte bara passivt sola sig i glansen, man måste agera också, säger Filip Rapp i ett pressmeddelande.

Därför har nu valt att använda de så kallade trefot-pelarna som finns vid Sandtorget, Arena Skövde och kvarteret Hermod som konstverkshållare. Utifrån ett originalkonstverk som hänger på väggen på Rapps fastigheters kontor har man återskapat verket i print på tygvepor som kommer sättas i pelarna.

– Uppförandet av Natalia Johanssons printar är det första i en rad spännande, kulturella uttryck jag kommer att bidra till i stadskärnan under 2019, säger Rapp.

Stockholmskonstnären Natalia Johansson är utbildad vid konsthögskolan i Mukhina i Sankt Petersburg, Ryssland och jobbar ofta med abstrakta sammansättningar av geometriska former och objekt som bildar relationer till varandra.

Artikeltaggar

CentrumNöje/KulturSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.