Skövde kommun prisad för digital nyckelhantering

Publicerad:
Monica Fransson, undersköterska, Anna-Karin Enheden, undersköterska, Marie-Louise Welin, IT-utvecklare och projektledare, och Jeanette Rosengren, enhetschef hemtjänsten natt och larm, är både glada och stolta över utmärkelsen Årets breddinförande.

Skövde kommun har fått utmärkelsen Årets breddinförande för sitt arbete med digital nyckelhantering i hemtjänsten.

– Det känns jätteroligt, vi är så stolta över det, säger undersköterskan Monica Fransson.

Under 2018 infördes digital nyckelhantering inom hemtjänsten. Projektet påbörjades i februari och avslutades i december.

– Vi har installerat 1120 brukarlås och i 224 entréportar hos fastighetsägare, det ligger en beställning hos en extern låsfirma att de ska installera i ytterligare 50 entréportar. I det stora hela är det inte så många brukare som tackat nej, cirka 100. Vi engagerade fastighetsägarna tidigt och det är ingen som har sagt nej, säger Marie-Louise Welin, IT-utvecklare och projektledare, sektor vård och omsorg.

Hemtjänst utan nycklar

Syftet med införandet av digital nyckelhantering var att slippa hantera fysiska nycklar och att kvalitetssäkra hemtjänsten.

– Det är fantastiskt nu när det är klart, vad det underlättar! Tidigare kunde man vara i Timmersdala på larm och få ett nytt i Stöpen, då fick man först åka in och hämta en nyckel. Det här sparar jättemycket tid, säger undersköterskan Monica Fransson.

Nu har Skövde kommun fått pris av Phoniro, Assa Abloy, för sitt arbete. Utmärkelsen heter Årets breddinförande och flera kommuner var nominerade.

– Det har rönt en del intresse, vi fick ju priset på grund av att det här var väl förberett, det har flutit på så bra, säger Per Granath, chef sektor vård och omsorg och tillägger att digital nyckelhantering är det första stora steget mot en ännu mer mobil hemtjänst och hemsjukvård.

Motiveringen lyder: För att med klar målbild, tydlig projektplan och stark kommunikation infört nyckelfri hemtjänst i hela kommunen. Lösningen är integrerad med verksamhetssystemet och innefattar brukarlås, portar och medicinskåp“.

Artikeltaggar

Vård och omsorg

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare