• idag
  30 maj
  18°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  21°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Födelsedag 9 april

Födelsedagar
PUBLICERAD:

Gunnar Söderlund

95 år fyller den 9 april Gunnar Söderlund, Skövde. Han är född i Göteborg, och kom som 17-åring till Skövde där han blev volontär på T2. Efter tre år återvände han till Göteborg men tiden där blev bara cirka ett år, innan något (någon) lockade honom åter till Skövde. Han fick anställning på Volvo, där arbetade han den mesta tiden som inköpare.

Hans fackliga engagemang gjorde att han 1965 blev ombudsman i SIF för Skaraborgs del. Gunnar hade även flera uppdrag på riksnivå. Han var också ledamot av Länsarbetsnämnden och ordförande i AMU.

Idrott har alltid haft en framträdande plats bland Gunnars intressen, där han vet de flesta resultat från 1930-talet fram till i går. Han är också en musiklyssnare där operatenorer står högt i kurs, med Jussi Björling i främsta rummet. Samhällsfrågor är han fortfarande engagerad i, och tycker inte bara att allt var bättre förr.

Sin dag firar Gunnar med eftermiddagstårta i anhörigas och vänners lag.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.