Hoppa till huvudinnehållet

Duon som tar klivet upp

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
Mikael Mörk är ny offensiv spelare i Skövde AIK den här säsongen. Han kommer närmast ifrån spel i Ardala Goif i division 4.
Mikael Mörk är ny offensiv spelare i Skövde AIK den här säsongen. Han kommer närmast ifrån spel i Ardala Goif i division 4. Foto: Erica Augustsson

Mikael Mörk och Amer Ibrahimovic är två av Skövde AIK:s nyförvärv den här säsongen. De kommer båda ifrån spel underifrån och tar chansen att utvecklas vidare i division 1-miljö med SAIK.

– Jag gör en sista satsning på fotbollen och nu när jag fick chansen vill jag visa för mig själv vad jag kan, säger Mikael Mörk.

Läs också

Skövde AIK har hämtat in fyra spelare utifrån till den här säsongen. Jeffrey Gal, Adam Wolak, Mikael Mörk och Amer Ibrahimovic har alla anslutit till division 1-klubben.

25-årige Mörk kommer närmast ifrån spel med Ardala Goif i division 4. Där öste han in mål när laget vann serien och tog steget upp i seriesystemet. Han har även en bakgrund i Götene IF där han bland annat har spelat division 2-fotboll.

– Jag har märkt av att jag har tagit kliv upp i divisionerna. Det har gått lite upp och ner. Det har mycket med träningsdos som jag har ökat markant. Jag har kommit in i det bra och det är ett bra lag. Det ska bli kul att få testa på spel i ettan med Skövde, säger Mikael Mörk.

– Jag har spelat forward och mittfält under försäsongen. Jag har inte spelat så mycket forward tidigare så det har varit en ny roll för mig. Tanken är att jag ska försöka bida med en del poäng framåt, fortsätter han.

"Ett bra steg"

Amer Ibrahimovic är en annan spelare som kommer ifrån spel i en lägre division. Han har bytt IFK Skövde och spel i division 3 mot Skövde AIK och spel i division 1 till den här säsongen.

– Det känns som ett bra steg för mig att ta i min karriär. Det är en utmaning men jag tycker att det har gått bra. Jag har kommit bra in i laget och trivs. Det är ett bra gäng, säger Amer Ibrahimovic.

Den offensive spelaren Amer Ibrahimovic har bytt spel med IFK Skövde i division 3 till spel med Skövde AIK i division 1.
Den offensive spelaren Amer Ibrahimovic har bytt spel med IFK Skövde i division 3 till spel med Skövde AIK i division 1. Foto: Erica Augustsson

20-åringen har sina stora kvaliteter i det offensiva spelet och hoppas leverera.

– Jag vill bidra med mycket mål och poäng, säger han.

Hoppas speltid

Skövde AIK har en ung trupp och det är konkurrens på de flesta positionerna men för Amer Ibrahimovic är målet givet.

– Man hoppas givetvis att få så mycket speltid som möjligt och att vara en startspelare. Det siktar man alltid på, säger Ibrahimovic.

– Det har varit en bra försäsong och vi har jobbat hårt och fokuserat mycket på det defensiva spelet och lyckats bra. Vi har inte släppt in så mycket mål. Nu ska det bli skönt att få dra igång. Det har varit en lång försäsong och nu är vi redo för premiär.

Ibrahimovic tror att SAIK har möjlighet att slå alla lag om spelet klaffar.

Artikeltaggar

Amer IbrahimovicEttan södraFotbollMikael MörkSkövde AIK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.