Barn hjälper barn genom att sälja majblommor

Nyheter
PUBLICERAD:
Elever i 5B på Billingsdalsskolan i Skultorp tog emot material för att på torsdagen inleda försäljningen av årets majblommor.
Foto: Erica Augustsson
Grön och vit med en guldfärgad prick i mitten. Det är så 2019 års majblomma ser ut.
På torsdagen inleds försäljningen av den symboliska blomman som motarbetar barnfattigdom.

27 mellanstadieklasser på totalt 13 skolor i Skövde kommun kommer under de närmaste tre veckorna att sälja majblommor.

På onsdagen besökte Skövdes majblommeförening skolorna och delade ut material inför försäljningen som startar på torsdagen.

– Bidragen går lokalt tillbaka till barn här i Skövde. Barn hjälper barn genom att engagera sig i det här, säger Tommy Sigvardsson i den lokala majblommeföreningen.

I fjol såldes blommor för omkring 350 000 kronor i Skövde kommun. Pengarna går till barn som lever i familjer med utsatt ekonomi.

– Det är ett viktigt arbete. Om vi inte får några pengar så kan vi inte få några ansökningar och då kan vi inte hjälpa några barn i Skövde, konstaterar Skövdeföreningens ordförande Margareta Nilsson.

Försäljningen av årets majblommor inleds på torsdagen och pågår till den 3 maj.
Foto: Erica Augustsson

För första gången är det i år möjligt att betala med Swish för den som vill köpa majblomma i Skövde men som inte har kontanter med sig.

– Det har testats på vissa orter tidigare och nu blir det första gången som vi säljer med Swish här i Skövde. Men det säljs förstås även om kontanter fortfarande, säger Tommy Sigvardsson.

Traditionsenligt startar försäljningen klockan 12.00 i hela landet på torsdagen och pågår till den 3 maj.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.