Egon och Sven byggde cirkus av ved

Nyheter
PUBLICERAD:
Vill du se världens enda lindansare som själv håller linan han går på? Då är det värt att göra ett besök i Gökhem utanför Falköping. Där har Egon Svärd och hans svåger Sven Lindberg byggt en cirkus av ved.

SLA har tidigare berättat om Egon Svärd och hans svåger Sven Lindberg som skapar olika ting med ved. Båda eldar med ved och har under alla år kapat, kluvit och staplat ved.

– För ett antal år sedan började vi, för att arbetet skulle bli roligare, att bygga föremål som föreställde nånting. Vi har tidigare år bland annat byggt en korvkiosk, ett fängelse med kända ansikten bakom lås och bom och ifjol byggde vi en bensinstation och utanför den en husbil som innehöll den kungliga familjen, berättar Egon Svärd i ett mejl till SLA.

I år har de byggt en cirkus med olika attraktioner. I entrén möts besökaren av Stefan Löfven och när man passerat där kan man gå runt själva cirkustältet som är byggt av ved. Där kan man bland annat se en clown som balanserar tallrikar, trollkarlen Jonas Sjöstedt, en loppcirkus som sköts av Gustav Fridolin, det indiska reptricket med Anna Kinberg Batra, tyngdlyftaren Starke Boris och ormtjusaren Donald Trump.

Utanför cirkustältet finns världens längsta man och världens enda lindansare som själv håller linan han går på. Det finns även ett magiskt hus och när man tittar in i det så ska man, enligt mejlet, inte tro sina ögon. I toppen av en stång finns Gudrun Schyman som försöker slå världsrekord. Det finns även knappar och handtag att trycka och dra i och då händer det lite olika saker.

Det är fri entré till cirkusen men det finns en insamlingsbössa där pengarna går till Barncancerfonden. Förra året kom det in över 52 000 kronor till Cancerfonden. Det är skyltat till vedcirkusen i Gökhems kyrkby.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.