Utbildar elever för arbetslivet

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Rektor Birgitta Örtengren Yngve hoppas att fler elever ska välja Praktiska gymnasiet lärlingskoncept.
Foto: Anna Leijon
Många hantverksbranscher skriker efter arbetskraft och företag som skulle kunna expandera får begränsa sig eftersom de inte hittar folk. Samtidigt är det många elever som väljer bort gymnasiets yrkesutbildningar till förmån för mer studieförberedande utbildningar. Detta vill Praktiska gymnasiet råda bot på.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.