• idag
  8 juli
  11°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   3.2 mm
 • söndag
  12 juli
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

David guidar i Taubes värld

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:

David Anthin berättar om Evert Taubes liv i veckans Vetenskapskafé.
Foto: Rikard Jansson/arkiv

David Anthin är litteraturvetaren som kan det mesta om Evert Taube. Han är också en av krafterna bakom upplevelsemuseet Evert Taubes värld på Liseberg och han har dessutom skrivit boken Evert Taubes värld.

På onsdag delar han med sig av sina Taubekunskaper på det populärvetenskapliga kaféet på högskolan i Skövde.

- Evert Taube har ju tagit med oss till så många långväga och spännande platser som Ligurien och Provence, för att inte tala om Argentina, Chile och Australien. Men jag kommer att koncentrera kvällen till en kryss längs den svenska västkusten med Evert Taube som ciceron, säger David Anthin, Falköping.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.