Friluftsfrämjandet i Hjo på orrspaning

Läsarnas
PUBLICERAD:

Friluftsfrämjandet i Hjo har varit ute i naturen med förhoppning om att se orrspel. Tidigt på morgonen åkte vi till Hedsmossen strax utanför Hjo. Direkt när vi klev ut från bilarna hördes orrläte. Vi vandrade ut på mossen till ett gömsle för att lyssna och se. Vi hörde bl.a. duva och vid soluppgången hördes transång. Tyvärr ingen orre. Besökte därefter ett kalhygge i närheten. Där både hördes och sågs bl.a. en orrtupp, trädpiplärka och korpar. Vi avslutade med att besöka ett ställe känt för fågelmatning.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.