• idag
  29 maj
  19°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

D-HLR-utbildning för Försvarsungdom

Läsarnas
PUBLICERAD:
Övning i hjärt-lung-livräddning under överinseende av instruktören i bakgrunden.
Foto: Johannes Akersten

Sju ungdomar ur Försvarsutbildarna Skaraborgs ungdomsavdelning har genomgått utbildning i Hjärt-lung-livräddning med defibrillator (D-HLR). Samtliga deltagare blev godkända under kursen. Instruktör var Lars Carlsson, till vardags ambulanssjuksköterska.

Som avslutning på kursen förevisades ambulansstationen och all den kvalificerade utrustning som numera finns inom ambulanssjukvården. Instruktören redogjorde också för hur ambulansorganisationen och akutsjukvården är organiserad i regionen.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.