Fler väljer Högskolan i Skövde som förstahandsval

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
3 537 har sökt till någon av Högskolan i Skövdes utbildningar i första hand.
Foto: Anna Warner
Antalet sökande till Högskolan i Skövde fortsätter att öka. Inför höstterminen 2019 har 3 537 förstahandssökningar kommit in - en ökning med 3,6 procent.

När Universitets- och högskolerådet stängde anmälningsfunktionen stod det klart att fler och fler väljer någon utbildning hos Högskolan i Skövde som förstahandsval. Inför årets hösttermin har skolan fått in 3 537 förstahandsansökningar.

Det är en ökning med 3,6 procent om man jämför med 2018 och de flesta har sökt till någon av skolans fristående kurser.

– Vi har satsat mer på fristående kurser för att skapa förutsättningar för det livslånga lärandet och nu börjar den satsningen visa resultat. Ökningen på kurssidan är alltså helt enligt plan, säger Högskolan i Skövdes rektor Lars Niklasson i ett pressmeddelande.

Rektor Lars Niklasson.
Foto: Högskolan i Skövde

När det gäller grundutbildningsprogrammen så ligger Sjuksköterskeprogrammet i topp, följt av Dataspelsutveckling – design, Dataspelsutveckling – Game Writing, Personal, organisation och ledarskap samt Socialpsykologiskt program.

Bland utbildningarna som leder till en magister- eller masterexamen så sticker programmet Integritet, informationssäkerhet och cybersäkerhet ut. Programmet har lockat till sig många internationella och nationella sökande.

– Jag är nöjd med utfallet i den här ansökningsomgången. Vi ska komma ihåg att kullarna med 19- till 24-åringar är som lägst på många år just nu. Detta kombinerat med högkonjunkturen har gjort att vi justerat både vårt utbud av utbildningar och vår marknadsföring. Från och med nästa år ökar ungdomskullarna igen och då har vi alla möjligheter att utvecklas vidare och i än högre grad bidra till närregionens kompetensförsörjning och kompetensutveckling, säger Lars Niklasson.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.