Skövdebostäder kan få internationellt pris

Bostad & byggen
PUBLICERAD:
Ekedal under uppbyggnad.
Foto: Roland Svensson
Ett av Skövdebostäders senaste projekt, Ekedal, kan får den internationella utmärkelsen European Housing Award 2019. Projektet är nominerat tillsammans med fyra andra.

Syftet med att bygga Ekedal var att skapa billiga bostäder för ungdomar och detta har visat sig vara ett lyckat koncept.

Som ett av fem projekt i Europa är de nu nominerade till utmärkelsen European Housing Award 2019 i kategorin ”fair financing for housing affordability”.

De nominerade är utvalda bland 87 bidrag från 16 länder och Skövdebostäder är de enda som är nominerade i Sverige.

– I Europa handlar den här typen av frågor ofta om social housing, något som vi är tveksamma till i Sverige. Därför är det extra roligt att Ekedal, där vi verkligen ansträngt oss för att göra hyrorna överkomliga för ungdomar, uppmärksammas som ett gott exempel. Vi visar med detta att allmännyttan kan bygga för alla, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.