Teater vid middagsbordet

Publicerad:
Foto: Martin Skoog

På lördag får barnen följa med till bords. Då blir det teater om att övervinna svårigheterna med att äta middag.

Stockholmsbaserade Moliéreenssemblen gästar Karlsborg med barnteater om matrelaterade upplevelser. Riksteaterföreningen arrangerar evenemanget.

Föreställningen Äta själv! är skriven av barnboksförfattaren Ann-Christine Magnusson. Den har spelats i flera år och vid över hundra tillfällen.

– Den bygger på ett vardagligt tema som både barn och vuxna kan känna igen sig i, säger producenten Jörgen Aggeklint.

Lisa sitter vid middagsbordet. Hon vill att pappa ska gå därifrån och hänga tvätt för hon kan faktiskt äta själv. Men det är inte så enkelt som hon tror. Allt rör på sig och Lisa måste övervinna svårigheterna och lära att hantera de bångstyriga matvarorna.

I rollerna ser vi Maria Nilsson och Tomas Engström. Scenografin är gjord i ett perspektiv som gör att allt ser större ut än det egentligen är. Föreställningen engagerar, menar Aggeklint.

– De yngsta barnen är verkligen fascinerade av vad de ser och hör. Sedan har vi de äldre barnen som kan bli lite moraliska sådär.

Äta själv! spelas på Skomakarns på lördag förmiddag.

Artikeltaggar

KarlsborgNöje/Kultur

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare