Hoppa till huvudinnehållet

Vann Rotarys tävling

Publicerad:
Reporter Anita Enocksson
Anita Enocksson
anita.enocksson@sla.se
Rotarys Anita Ericsson, Häggetorpsskolans pristagare Alma Wickman i 5D och Rotarys president Annelie Magnusson.
Rotarys Anita Ericsson, Häggetorpsskolans pristagare Alma Wickman i 5D och Rotarys president Annelie Magnusson. Foto: Anita Enocksson

Alma Wickman i Häggetorpsskolans 5D vann Rotarys uppsatstävling 2019. Ett nyinstiftat andrapris gick till Smulebergsskolans Nellie Hermansson i klass 5, som istället för uppsats gjort en teckning på det utlysta temat.

Årets tävling anordnad av Tibro-Kyrkefalla Rotaryklubb fick för ovanlighetens skull två pristagare på temat “Var en inspirationskälla för en bättre värld”.

– Eleverna kunde antingen skriva en uppsats eller rita en teckning, berättar Rotarys Anita Ericsson, som tillsammans med Rotarys president Anneli Magnusson delade ut diplom och symboliska prischeckar under onsdagen.

Rotarys Anneli Magnusson och Anita Ericsson flankerar andrapristagaren Smulebergsskolans Nellie Hermansson.
Rotarys Anneli Magnusson och Anita Ericsson flankerar andrapristagaren Smulebergsskolans Nellie Hermansson. Foto: Anita Enocksson

Häggetorpsskolans Alma Wickman fick ett personligt presentkort på 500 kronor och 1500 kronor som gick till hela klassen.

Smulebergsskolans Nellie Hermansson mottog 100 kronor för egen del och 500 kronor till hela klassen att göra något kul för tillsammans.

I sin vinnande uppsats skriver Alma bland annat så här:

“Att säga hej till någon som du möter kan vara en liten grej som du kan göra för att göra världen till en bättre plats. Ett ”hej“ kan göra en annan människas dag hundra gånger bättre. Att hjälpa en äldre person med saker är också något man kan göra på sin fritid. Ta hand om personens trädgård, gå ut med hunden, vattna blommor eller bara umgås med personen”.

Artikeltaggar

NyheterRotaryStipendierTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.