Klädföretaget JC begärs i konkurs

Näringsliv
PUBLICERAD:
Klassiska klädföretaget JC begär sig själva i konkurs, I Skövde ligger butiken på Storgatan.
Foto: Roland Svensson
Butikskedjan JC, som har ett 30-tal butiker i landet, ansöker nu om konkurs. Bolaget har skulder på 160 miljoner kronor. Omkring 250 anställda berörs när klädföretaget troligen läggs ned.

Skövdes centrumhandel ser ut att tappa ytterligare ett företag när det klassiska klädföretaget JC går i konkurs.

JC Sverige AB har under en tid förhandlat om företagsrekonstruktion men nu har det arbetet avbrutits. Istället har bolaget ansökt om att bli försatta i konkurs, enligt en anmälan till Stockholms tingsrätt under onsdagen, det skriver nyhetssajten Breakit.

Klädkedjan som har ett 30-tal butiker i landet startades i början av 1960-talet och i dagsläget är omkring 250 personer anställda. Enligt uppgifter till Market.se så har inga löner betalats ut till butikernas anställda under april, men flera butiker håller dock fortfarande öppet.

Advokaten Peter Näslund har tidigare hanterat bolagets rekonstruktion och ska nu enligt JC “sköta hantering och avveckling av bolagets befintliga butiksnät runt om i Sverige”

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.