Hoppa till huvudinnehållet

Skövdesimmare uttagna till EJM i Ryssland

Publicerad:
Hilja Schimmel ifrån Skövde SS ska simma EJM i Ryssland i sommar. Foto: Johan Espefält

Två simmare ifrån Skövde SS är uttagna till EJM, junior Europamästerskap, i Ryssland i sommar. Trine Forss, 16 år, ska simma 50 och 100 meter ryggsim samt 50 meter frisim medan Hilja Schimmel, 16 år, ska simma 50, 100 och 200 meter bröstsim samt 200 meter medley.

Trupperna till sommarens stora internationella mästerskap är klara. Två simmare ifrån Skövde SS är uttagna till EJM som avgörs i Kazan, Ryssland den 3–7 juli.

Det handlar om Hilja Schimmel och Trine Forss som är två av totalt 15 svenska simmare som får åka till Ryssland.

Skövdesimmare Trine Forss är också uttagen att simma EJM.
Skövdesimmare Trine Forss är också uttagen att simma EJM. Foto: Erica Augustsson

Duon lyckades bra på Swim open som nyligen avgjordes i Stockholm tidigare i april. Forss, född 2003, och Schimmel, född 2003, lyckades då klara kvalgränsen till EJM i 100 meter ryggsim respektive 100 meter bröstsim.

Artikeltaggar

SimsportSkövde SSTrine Forss

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.