Halsbrytande dansteater till Skövde

Det händer
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En scen ur Ministeriet för olösta känslor.
Foto: Tilo Stengel
Ministeriet för olösta känslor med Göteborgsoperans danskompani sätts upp i Skövde i maj.

Om man kan gråta när man verkligen inte vill eller när man blir arg på soptunnor eller får ångest av bröd. Vem vänder man sig till då? Jo, till Ministeriet för olösta känslor. Ministeriet har knappa resurser, men uppdraget är viktigt. Det går ut på att lösa problem som ingen annan myndighet kan lösa och det görs med hjälp av dans.

Den 17 och 18 maj kommer dansverket, som beskrivs som halsbrytande, till Göteborgsoperans Skövdescen. Koreograf är Jo Strømgren som är känd för att blanda absurd humor och smärtsamt allvar. Ministeriet för olästa känslor riktar sig till tonåringar och unga vuxna, men alla kan givetvis se den. Verket hade världspremiär på Göteborgsoperans lilla scen i mitten av april. Föreställningen är en del av Göteborgsoperans Skapa dans.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.