Skogsbrand på fyra hektar släckt

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Räddningstjänsten larmades ut till en gräsbrand i Karlsborg vid 09-tiden på lördagen. Vid 15-tiden var den fyra hektar stora branden under kontroll och eftersläckningsarbete pågick.

Branden vid Perstorps skjutbana i Sörfalla utanför Karlsborg var till en början cirka 150 gånger 75 meter stor. Men eftersom det är så pass torrt i marken spred sig branden till fyra hektar ganska snabbt.

Det fanns ingen risk att branden skulle sprida sig till någon byggnad och räddningstjänsten arbetade för fullt med att begränsa området. Som mest deltog 15 brandmän i arbetet.

Under lördagseftermiddagen var branden omringad och under kontroll. Runt åtta brandmän arbetade då med eftersläckningsarbetet.

– Det glöder och är lite småbränder på sina håll. Vi har skickat hem Tibrostyrkan nu, men vi kommer att vara kvar att bevaka området ett bra tag till. Hur länge är svårt att säga, sa Peter Brandels vid 15-tiden.

Vad som orsakade branden är oklart.

– Det var en som var ute och gick som fick se den.

Styrkor från Karlsborg, Undenäs, Skövde och Tibro har deltagit i släckningsarbetet.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.