Hoppa till huvudinnehållet

Våren hälsas välkommen i Skövde

Publicerad:
Volvo manskör kommer att uppträda under firandet i Boulognerskogen. Foto: Joacim F Kaiberger

På flera platser runt om i kommunen hälsas våren välkommen på valborgsmässoafton. Det planeras för tal, musik och brasor, om vädret tillåter.

Boulognerskogen i Skövde är en plats där det bjuds på ett varierat program under kvällen på valborgsmässoafton. Volvo manskör kommer att inleda med sång och därefter håller Petter Fahlström (L), ordförande för kultur- och fritidsnämnden, ett välkomsttal.

Årets Kulturentreprenör 2018 Filip Rapp kommer i år att hålla det traditionsenliga vårtalet.

Även rockgruppen New Hope från Musikskolan, Musikskolans Brassensemble och elever på Musikskolans fördjupningslinje kommer att uppträda.

Som avslutning är det tänkt att en vårbrasa ska tändas, men det beror på hur situationen med eldningsförbudet ser ut. Kommunen uppger på sin hemsida att de för en dialog med Räddningstjänsten Östra Skaraborg inför firandet.

Konferencier är Martin Lindor från Skövde Kulturfabrik.

Aspö gård

Aspö gård är en annan plats där det hålls firande. Rune Kjernald vårtalar och Disskanten bjuder på körsång, bland andra aktiviteter.

Vid Skogsrokyrkan i Södra Ryd hålls det olika aktiviteter för barnen, men det blir också körsång och vårtal. Efter firandet hålls en konsert med Emma Sjögren och Helena Granath från Mariestad.

Vid Sjöhaga utanför Timmersdala serveras fika under kvällen, samtidigt som det hålls olika aktiviteter för barnen. En orkester spelar och det blir också sång och tal.

Vid Sjötorpssjön i Skultorp, Knistad herrgård, Logården i Odensåker, hos Värsås missionskyrka och vid Bergs bygdegård är andra platser i kommunen där det hålls valborgsfirande.

Artikeltaggar

BoulognerskogenHelgValborg

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.