Hoppa till huvudinnehållet

Gång- och cykelvägen till Ulvåker dröjer två år

Publicerad:
Gång- och cykelbanan mellan Åbrovallen och Ulvåker dröjer ytterligare.
Gång- och cykelbanan mellan Åbrovallen och Ulvåker dröjer ytterligare. Foto: Roland Svensson

Anläggningen av en ny gång- och cykelbana mellan Åbrovallen och Ulvåker lär dröja. Byggnationen kommer inte att starta upp förrän 2021, men först ska fastighetsägare och länsstyrelse säga sitt.

Sedan flera år tillbaka har boende i Stöpen kunnat gå eller cykla på ett säkert sätt utmed väg 2936 fram till fotbollsplanerna vid Åbrovallen.

Men för att ta sig till eller ifrån Ulvåker får fortfarande de oskyddade trafikanter hålla sig på landsvägen.

Projekteringsarbetet för att bygga bort den “felande länken” pågår som bäst, men det lär ta tid innan den nya leden tas i bruk. Tidigast 2021 kan den stå färdig.

– Vi arbetar just nu med vägplaneprocessen och tar fram en inventering, säger Elin Lyckestam på Trafikverket. Det handlar bland annat om att undersöka på vilken sida gång- och cykelvägen ska dras fram samt titta på miljöpåverkan och prata med berörda fastighetsägare.

Målet är att vägplanen ska vara klar under nästa höst och det betyder i så fall att planeringsarbetet och byggnation av den 900 meter långa gång- och cykelbanan kan starta igång under 2021.

– Bygget av den nya sträckan mot Ulvåker innebär också att man behöver bygga en separat bro över vattendraget Ösan.

Byggprojektet som finansieras av trafikverket och Skövde kommun har till syfte att skapa en säker förbindelse för oskyddade trafikanter. Vägen ska ansluta vid de befintliga gång- och cykelvägarna vid Åbrovallen samt vid Ringvägen i Ulvåker.

Artikeltaggar

CykelvägGångvägStöpenTrafikTrafikverketUlvåker

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.