Pettersson slutade på tredje plats i Lilljumbon

Publicerad:
Patrik Pettersson i en Mitsubishi Evo 7 slutade trea totalt. Foto: Jonny Persson

Tre förare i fyrhjulsdrivna bilar gjorde upp om totalsegern i Falköpings MK:s rallysprint Lill-Jumbon. Till slut var det C-föraren Mattias Olsson från Stenungsund som tog hem totalsegern. Detta med tävlingen modernaste rallybil, en Ford Fiesta R5.

Laxås Leif Persson knep andraplatsen och Varnhems Patrik Pettersson, som vann tävlingen ifjol, fick nöja sig som trea.

– Jag ökade tempot i sista åket. Det var då rätt uppkört, men med bra grejer så gick det bra. Detta var min tredje tävling i nya bilen. Jag började köra rally ifjol och körde då tre tävlingar med en Subaru, men detta är något helt annat, säger vinnaren Mattias Olsson.

Tävlingen avgjordes på en sträcka, som kördes tre gånger. Leif Persson var snabbast i första åket, 2,2 sek före Mattias Olsson och 4,9 före Patrik Pettersson. Mattias Olsson vann sedan andra åket, 0,8 sek före Pettersson och 1,2 före Persson. Sedan avgjorde Mattias Olsson i sista åket. Trots att det var lite uppkört putsade han sin tid med fyra sekunder och slog Patrik Pettersson med 4,5 sekunder.

I tvåhjulsdrivet började Nyköpings Hampus Jakobsson bäst med sin Toyota Corolla, men Kinds Kristian Johansson fick uppfarten med sin Renault Clio, slutade fyra totalt och vann klassen med 4,3 sekunder.

Hemmaåkaren Matttias Olsson (till höger) och kartläsaren Jesper Sandgren vann klassen C 2WD.
Hemmaåkaren Matttias Olsson (till höger) och kartläsaren Jesper Sandgren vann klassen C 2WD. Foto: Jonny Persson

Bland C-förarna i 2WD höll sig hemmaförarna väl framme och ordnade till slut en dubbelseger. Stig Christensen ledde efter två körningar, 3,4 sekunder före Mattias Olsson. Sedan fick Christensen lite problem med växellådan i sista körningen och fick där de sig slagen av Mattias Olsson med sju sekunder och degraderas till tvåa i klassen.

Hemmaåkaren Fredrik Pettersson var suverän i VOC. Han var bäst i klassen i samtliga tre åk och vann med 6,3 sekunder. Mariestads Emil Fröberg körde en liten Suzuki Swift i samma klass och slutade trea bland alla otrimmade Volvo-bilar.

Artikeltaggar

Motorsport

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare