Musikpris till Skaraborgare

Musik
PUBLICERAD:
Elina Stridh från Tibro är en av vinnarna i International songwriting competition.
Foto: Linus Wennblom
Två musiker från Skaraborg får pris i den amerikanska musiktävlingen International songwriting competition. Elina Stridh från Tibro och Sara Hjellström från Lerdala, känd som Shy Martin, är två av 71 vinnare som får pris.

International Songwriting Competition, ISC, har sitt säte i Nashville, Tennessee i USA och vill ge både erfarna och oerfarna artister en arena att nå ut med sin musik. Varje år utser de ett 70-tal vinnare som får både pengar och ett pris, står det på tävlingens hemsida. Elina Stridh från Tibro får pris i kategorin “performance” medan Sara Hjellström, alias Shy Martin, får pris i “pop/top 40”. Juryn består bland andra av artister som exempelvis Adam Lambert, Marc Ahthony, Sara Evans och Omarion. Vinnarna har valts ut bland 19 000 bidrag från 140 länder.

Sara Hjellström från Lerdala vinner också pris.
Foto: Berit Roald, TT
Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.