• idag
  30 maj
  20°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  21°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  26°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  23°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Födelsedag 7 maj

Födelsedagar
PUBLICERAD:

Vidar Bark

80 år fyller den 7 maj Vidar Bark, Skövde. Han är född i Tidan. Under sin yrkesverksamma tid var han lantarbetare på Vaholms gård utanför Tidan. Vidars främsta intressen är djur och sport av alla de slag.

Ann-Mari Sorvari Peltonen

60 år fyller den 7 maj Ann-Mari Sorvari Peltonen, Fagersanna. Hon föddes i Södertälje av finska föräldrar och växte upp där tillsammans med två äldre bröder. 1994 flyttade hon med sin familj till Västergötland för att börja på Hantverkscentrum i Tibro, där hon bland annat tillverkade möbler från grunden. 2008 tog Ann-Mari en filosofie kandidat-examen vid Stockholms universitet och sedan dess har hon arbetat inom läraryrket i olika kommuner – i grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildning och även som egen företagare, sammanlagt 30 olika skolor. Nu är hon studie- och yrkesvägledare i Karlsborgs kommun på Vuxenutbildningen och Karlsborgs Gymnasieskola.

Ann-Mari gillar utmaningar, att möta människor och att lära sig nytt – hon har tidigare yrkesutbildning som hudterapeut, fritidsledare, behandlingsassistent och möbeltapetserare. Hon har arbetat mest inom skola och behandling i missbruksvård/funktionsvariationer och även drivit företag inom möbelvård/tapetseri. Och till höstterminen är hon redo för en ny utmaning, då hon är antagen till bussförarutbildning. Något hon ser mycket fram emot!

Ann-Maris övriga engagemang och intressen är hus, hem, hund, hantverk, humor och, inte minst, hennes fyra fantastiska ungar!

Födelsedagen firar hon hemma tillsammans med familj och vänner.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.