Valborg firades i Berg

Läsarnas
PUBLICERAD:

När Norra Billings hembygdsförening inbjöd till firande av vårens ankomst var den redan kommen! Träden blommade och björkens slöjor vajade för en stilla vind. I den ljumma kvällen hade en stor skara sökt sig till bygdegården i Berg för att lyssna till vårsånger och vårtal. Bergs kyrkokör och Vågasjunga kör ledd av kantorn Ursula Strömer, inledde med Vintern rasat ut, fortsatte med Vårvindar friska, O hur härligt majsol ler och flera av de välkända vårsångerna. Sången klingade härligt och starkt från den stora kören invid bygdegårdens vägg.

Vårtalaren Lars-Erik Johansson, Berg, inledde sitt tal med att vi människor utför ständigt handlingar och om det görs ofta ges detta en symbolisk innebörd. Tändandet av Valborgsmässoelden är en sådan symbolisk handling till firande av vårens och ljusets ankomst. När Lars-Erik Johansson avslutat talet tackades han med hembygdsboken Billingsbygden samt blommor. Därefter utbringades ett gemensamt fyrfaldigt leve till våren.

Efter att körerna sjungit fler vårsånger avslutades med Västgötasången och unisont sjöngs Du gamla, du fria.

Firandet avslutades med kaffe- och korvservering inne i bygdegården, som fylldes till sista plats.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.