Lions sponsrar SANT-verksamheten

Läsarnas
PUBLICERAD:
Anna Bengtsson, Skövde kommun, Jenny Aronsson, drogförebyggande samordnare Skövde kommun, Sara Hedin, Skövde kommun, Sture Gustafsson, Lions Skövde, Tua Berglund, Lions Skövde och Birgitta Renström, Lions Skultorp.

Lions Club Skövde och Skultorp skänker 25 000 kronor till SANT-verksamheten. SANT är en kontraktsmetod för barn och ungdomar i årskurs fem till nio, där de tar ställning mot sniffning, skadegörelse, snatteri, alkohol, narkotika, dopning och tobak.

Lionsklubbarna är med och stödjer en viktig del av Skövde kommuns drogförebyggande arbete.

– Det är så roligt och betydelsefullt att Lions vill vara med i Skövde kommuns förebyggande arbete. Det finns forskning som visar att ju fler sammanhängande år som barn och ungdomar deltar i kontraktsmetoden, desto lägre nivå av självrapporterade problematiska beteenden har de i årskurs nio, säger Jenny Aronsson, drogförebyggande samordnare i Skövde kommun.

Sedan januari 2017 är SANT-kontraktet digitalt och utformat i en app. De barn och ungdomar som inte har möjlighet att använda den digitala delen får ett papperskontrakt. Alla som skriver på SANT-kontraktet har möjlighet att varje termin vara med i utlottning av fina priser och får dessutom diverse förmåner och rabatter.

Arbetet sker i samverkan med ett flertal sektorer på kommunen samt privata aktörer och föreningar.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.