• idag
  30 maj
  19°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  21°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Studenter hjälper företag att ta bort flaskhalsar

Skola & utbildning
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Nathalie Tillaéus och Tobias Ryttman gör sitt examensjobb i samverkan med Ericsindustrier i Töreboda.
Foto: Pressbild
Nathalie Tillaéus och Tobias Ryttman är studenter på Högskolan i Skövde som gör sitt examensarbete på Ericsindustrier i Töreboda. De hjälper företaget att göra produktionen smidigare.

Nathalie och Tobias är båda designingenjörsstudenter. Som en sista del i sin utbildning genomför de ett examensarbete där de hjälper Ericsindustrier i Töreboda att eliminera flaskhalsarna i produktionen.

Företaget tillverkar torkställningar för tvätt, duschdraperistänger och annan badrumsinredning.

– Problemet som vi har med en del av vår produkt är att den är väldigt tidskrävande att plocka ihop. Det är många små delar och det är viktigt att det blir rätt för det är en grundläggande del i konstruktionen, säger Ulf Ridelberg, ägare och vd på Ericsindustrier.

Det är där som de båda studenterna kommer in i bilden:

– Vi kommer att leverera olika koncept till Ericsindustrier som minskar monteringstiden och monteringskostnaden för den här produkten samtidigt som vi bibehåller kvaliteten. Sen kommer vi att föreslå en mer ergonomiskt hållbar arbetsplats och förhoppningsvis även göra det lite bättre ut ett miljöperspektiv, säger Nathalie Tillaéus.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.